ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ &
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ

Πρόγραμμα Εξετάσεων Εαρινού 2019-2020

Αγαπητοί φοιτητές

Σύμφωνα με την χθεσινή (17.6.2020) απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, δίνεται η δυνατότητα στο Τμήμα μας να πραγματοποιήσει εξετάσεις και με φυσική παρουσία σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες διδασκαλίας, που πληρούν τις απαιτήσεις υγειονομικής ασφάλειας.

Μετά την παραπάνω απόφαση, ανακοινώνεται το επίσημο πρόγραμμα της εξεταστικής του εαρινού εξαμήνου. Στο πρόγραμμα υπάρχουν μαθήματα που θα εξεταστούν με μεθόδους εξ αποστάσεως εξέτασης και μαθήματα που θα εξεταστούν με φυσική παρουσία σε αίθουσες του Τμήματος, σύμφωνα με την απόφαση του κάθε διδάσκοντα.

Στα μαθήματα που θα εξεταστούν με μεθόδους εξ αποστάσεως δεν υπάρχουν ώρες εξέτασης στο πρόγραμμα. Αυτό οφείλεται στην ιδιαιτερότητα της κάθε μεθόδου εξέτασης και του κάθε μαθήματος. Αν για παράδειγμα κάποιο μάθημα εξετάζεται  με προφορική εξ αποστάσεως εξέταση, προφανώς δεν θα γίνει η εξέταση όλων των φοιτητών μια συγκεκριμένη ώρα, αλλά η εξέταση μπορεί να απλωθεί σε όλη την διάρκεια της ημέρας.

Στα μαθήματα που θα εξεταστούν με φυσική παρουσία υπάρχουν ώρες εξέτασης, οι οποίες όμως μπορεί να τροποποιηθούν. Αν σε κάποιο μάθημα οι εξεταζόμενοι είναι περισσότεροι από τις διαθέσιμες θέσεις στις αίθουσες, προφανώς η εξέταση θα γίνει σε ομάδες, σε διαφορετικές ώρες.

Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι για να σχεδιαστεί σωστά μία εξέταση, είτε είναι εξ αποστάσεως είτε είναι με φυσική παρουσία, θα πρέπει ο διδάσκων να γνωρίζει πόσοι και ποιοι θα είναι ο φοιτητές που θα εξεταστούν, έτσι ώστε στην περίπτωση, για παράδειγμα, της προφορικής εξέτασης να ανακοινώσει έναν πρόγραμμα με την ώρα που θα εξεταστεί ο κάθε φοιτητής.

Έτσι, για να συμμετάσχει ένας φοιτητής στην εξέταση κάποιου μαθήματος (είτε αυτό εξετάζεται εξ αποστάσεως ή με φυσική παρουσία) θα πρέπει να δηλώσει την πρόθεση του με την εγγραφή του στο μάθημα στην «Πλατφόρμα Εξετάσεων Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών» στην διεύθυνση https://exams.civil.ihu.gr/. Η περίοδος της εγγραφής σε κάθε μάθημα ανακοινώνεται από τον διδάσκοντα στην σελίδα με τις εγγραφές στην  «Πλατφόρμα Εξετάσεων Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών». Μέχρι αύριο, Παρασκευή, θα ανοίξουν οι εγγραφές στα περισσότερα, αν όχι σε όλα, τα μαθήματα (σε ορισμένα έχουν ανοίξει ήδη). Προσοχή, για ορισμένα μαθήματα, ιδιαίτερα για αυτά που η εξέταση τους είναι στις επόμενες μέρες, η περίοδος εγγραφών μπορεί να είναι πολύ μικρή. Οι φοιτητές θα πρέπει να σπεύσουν να εγγραφούν εγκαίρως. Μετά την λήξη των εγγραφών δεν θα επιτραπούν εκπρόθεσμες εγγραφές, ούτε θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί κάποιος χωρίς εγγραφή. Εννοείται πως επιτρέπεται να εγγραφείτε και κατά συνέπεια να εξεταστείτε μόνο στα μαθήματα τα οποία έχετε συμπεριλάβει στην δήλωση σας, στην αρχή του εξαμήνου, στην «Ηλεκτρονική Γραμματεία» egram.

Θερμή παράκληση, αν κάποιος φοιτητής εγγραφεί σε κάποιο μάθημα στην  «Πλατφόρμα Εξετάσεων Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών» και μετά αλλάξει γνώμη, να κάνει ακύρωση της εγγραφής του στο μάθημα πριν την λήξη των εγγραφών. Η ακύρωση της εγγραφής σε κάποιο μάθημα γίνεται από την αρχική σελίδα του μαθήματος, κάνοντας κλικ στο γρανάζι στα δεξιά του τίτλου του μαθήματος και επιλέγοντας «Ακύρωση της εγγραφής μου στο μάθημα». Έτσι βοηθάτε στον καλύτερο προγραμματισμό της εξέτασης και στην μείωση της ταλαιπωρίας των συμφοιτητών σας.

Με τις προσπάθειες όλων μας, φοιτητών και καθηγητών, και με πολύ καλή θέληση, εύχομαι να διεξαχθεί η δύσκολη αυτή εξεταστική με επιτυχία.

Καλό διάβασμα και καλή επιτυχία σε όλους σας!

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Χρήστος Βοζίκης

 

Υ.Γ.:  Δεύτερη θερμή παράκληση: Διαβάζετε προσεκτικά τις ανακοινώσεις. Τις τελευταίες μέρες λαμβάνω mails από φοιτητές που ρωτάνε πράγματα που έχουν ήδη απαντηθεί στις ανακοινώσεις. Λόγω της δύσκολης κατάστασης, αν κάτι πάει στραβά γιατί δεν διαβάσατε την ανακοίνωση, δεν θα μπορεί να διορθωθεί.  

 

Συνημμένα:

Κορυφή σελίδας