ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ &
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ

Erasmus

Ωρολόγιο πρόγραμμα Εrasmus εαρινου εξαμηνου 2014-15

Το LLP/ERASMUS(LifelongLearningProgramme) είναι ένα φιλόδοξο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης - το πιο επιτυχημένο μέχρι σήμερα -  που δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να πραγματοποιήσουν ένα μέρος των σπουδών τους σε αντίστοιχο Ίδρυμα της Ευρώπης ή την πρακτική τους άσκηση,  με πλήρη ακαδημαϊκή αναγνώριση ,  στο διδακτικό προσωπικό να διδάξει σε άλλη χώρα και στο λοιπό προσωπικό να συμμετέχει σε πρόγραμμα επιμόρφωσης.

Mε τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus  οι φοιτητές αποκτούν δεξιότητες που ενισχύουν τη μελλοντική τους απασχολησιμότητα, το δε εκπαιδευτικό προσωπικό βελτιώνει τις προοπτικές σταδιοδρομίας του. Τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης διεθνοποιούν τις πανεπιστημιουπόλεις τους, εισάγουν νέες μεθόδους διδασκαλίας και νέες υπηρεσίες, δημιουργούν διαχειριστική ικανότητα, ενισχύουν τις ερευνητικές δραστηριότητες και δημιουργούν δεσμούς με επιχειρήσεις.

Στόχος του είναι η βελτίωση της ποιότητας της Tριτοβάθμιας Eκπαίδευσης , η ενίσχυση της ευρωπαϊκής της διάστασης,  η ενθάρρυνση της κινητικότητας και η πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα Erasmus ξεκίνησε το 1987 στον τομέα της εκπαίδευσης. Στο πρόγραμμα από το 2011 συμμετέχουν 33 χώρες δηλαδή, τα 27 κράτη-μέλη(Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Γερμανία, Εσθονία, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Δημοκρατία της Σλοβακίας, Φιλανδία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο), οι 3 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου  Ισλανδία, Νορβηγία, Λιχνενστάιν, η Κροατία, η Τουρκία και η Ελβετία από το 2011.

ERASMUS είναι το ακρωνύμιο για το: European Region Action Scheme for the Mobility of University Students ( Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για την Περιφέρεια με την κινητικότητα των φοιτητών). Πήρε την ονομασία του από τον φιλόσοφο, θεολόγο και ανθρωπιστή του 15ου αιώνα Έρασμο του Ρότερνταμ (1465-1536). Ο Έρασμος διέθεσε όλη του την περιουσία στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας κι έγινε ο πρόδρομος για τις υποτροφίες κινητικότητας.

Το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας  είναι κάτοχος του ERASMUSExtendedUnivercityCharter με κωδικό:  31754-IC–2007–1–GR-ERASMUS–EUC-1 και κωδικό ιδρύματος GSERRES 01.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus:

Γραφείο Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, 1ος όροφος κτιρίου Διοίκησης
Υπεύθυνη: Σοφία Τσαρούχα, τηλ: 2321049115, e-mail:  eu@teiser.gr

Ιστοσελίδα Erasmus: http://erasmus.teicm.gr

 

Φωτογραφίες Erasmus 2016

Φωτογραφίες Erasmus 2015

Φωτογραφίες Erasmus 2014

Κορυφή σελίδας