ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ &
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αγαπητοί φοιτητές

Όπως γνωρίζετε, η αναστολή των μαθημάτων με φυσική παρουσία επεκτάθηκε μέχρι και 10/4/2020.

Παρ’ όλο που η διδασκαλία εξ αποστάσεως δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως την πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλία στην τάξη, είναι μία λύση ανάγκης που στις παρούσες συνθήκες πρέπει να ακολουθήσουμε. Θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε όταν επιστρέψουμε σε κανονική λειτουργία όλα τα μαθήματα να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προς το παρόν θα υπάρξει πλήρης μετάπτωση σε ηλεκτρονική εξ αποστάσεως εκπαίδευση με έναρξη την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 έχοντας ως γενικό κανόνα την τήρηση του υπάρχοντος ωρολογίου προγράμματος.

Θα χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά η σύγχρονη διδασκαλία (διαδικτυακή διεξαγωγή του μαθήματος) και η ασύγχρονη διδασκαλία (βιντεοσκοπημένες διαλέξεις, ανάρτηση εκπαιδευτικού υλικού), ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε μαθήματος.

Όλοι οι φοιτητές πρέπει ΑΜΕΣΑ να εγγραφούν στην πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης e-learning(moodle) στην διεύθυνση http://elearning.cm.ihu.gr(υπάρχει και ειδικό εικονίδιο στην κεντρική σελίδα του νέου siteτου Τμήματος http://civil.ihu.gr). Η εγγραφή / είσοδος γίνεται χρησιμοποιώντας τους κωδικούς (Όνομα χρήστη και Κωδικό πρόσβασης) του egram.

Την πρώτη φορά που θα εισέλθετε θα πρέπει να συμπληρώσετε τις πληροφορίες του προφίλ σας. Περισσότερες πληροφορίες του τι πρέπει απαραιτήτως να συμπληρώσετε στο προφίλ σας θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

Όσοι φοιτητές έχουν εγγραφεί σε μαθήματα του παλαιού e-learning(http://elearning.teicm.gr) θα πρέπει να εγγραφούν στο νέο e-learning. Σταδιακά, όλα τα μαθήματα που βρίσκονται στο παλαιό e-learningθα μετακομίσουν στο νέο.

Οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν εγγραφή στα μαθήματα που θα παρακολουθήσουν και να ενημερώνονται για κάθε μάθημα από τις ανακοινώσεις του μαθήματος, που θα αναρτώνται, με ευθύνη του διδάσκοντα, στον πίνακα ανακοινώσεων που έχει το κάθε μάθημα εντός του e-learning. Οι ανακοινώσεις καθηγητών του κεντρικού site(νέου και παλαιού) θα περιέχουν πιο γενικές ανακοινώσεις των καθηγητών.

Οι φοιτητές που εκπονούν την πτυχιακή τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον επιβλέποντα καθηγητή για να κανονίσουν τον τρόπο συνέχισης της.

Προφανώς, κατά την πρώτη εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα εμφανιστούν αρκετά προβλήματα. Ας δείξουμε επιείκεια, υπομονή και καλή διάθεση και θα τα καταφέρουμε.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Χρήστος Βοζίκης

 

Υ.Γ. Τις τελευταίες μέρες έλαβα πάρα πολλά mailsαπό φοιτητές που με ρωτούσαν τι θα γίνει με τα μαθήματα. Ζητώ συγνώμη που δεν απάντησα σε κανένα mail, αλλά, όταν όλα είναι ρευστά και κανείς δεν ξέρει το πώς θα προχωρήσουμε, δεν θα μπορούσα να απαντήσω.


 

Συνημμένα:

Κορυφή σελίδας