ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ &
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ

Τεχνικά Έργα Οδοποιίας – Εξέταση Εργαστηρίου Ιανουάριος 2021

Προθεσμία εγγραφής: Κυριακή 10/1/2021

Ημερομηνία και ώρα εξέτασης: Πέμπτη 14/1/2021 και ώρα: 12:00

Η εξ αποστάσεως εξέταση του μαθήματος «Τεχνικά Έργα Οδοποιίας» (Εργαστήριο) θα γίνει την Πέμπτη 14/1/2021 και ώρα 12:00 με τη μέθοδο της online γραπτής εξέτασης στην «Πλατφόρμα Εξετάσεων Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών» και επιτήρηση με τη χρήση του λογισμικού τηλεδιάσκεψης Zoom.

Για τη συμμετοχή σας στην εξέταση του μαθήματος θα πρέπει αρχικά να έχετε δηλώσει το μάθημα στη δήλωση μαθημάτων σας στην ηλεκτρονική γραμματεία (egram) και να έχετε συμπληρώσει τις απαιτούμενες παρουσίες στο Εργαστήριο, και εν συνεχεία να κάνετε εγγραφή στο μάθημα «Τεχνικά Έργα Οδοποιίας – Εργαστήριο» με το ονοματεπώνυμο και το ΑΕΜ, όπως ακριβώς εμφανίζεται στην ηλεκτρονική γραμματεία (egram), στην «Πλατφόρμα Εξετάσεων Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών» (με την εγγραφή σας δηλώνετε ότι έχετε διαβάσει, αποδέχεστε και συναινείτε πλήρως στους όρους/διαδικασία εξέτασης του μαθήματος), μέχρι την Κυριακή 10/1/2021, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://exams.civil.ihu.gr/course/view.php?id=82

Η διαδικασία της εξέτασης του μαθήματος είναι η εξής:

Την ημέρα της εξέτασης (Πέμπτη 14/1/2021 και ώρα 12:00 ακριβώς), θα συνδεθείτε μέσω του Η/Υ σας στη σελίδα του μαθήματος στην «Πλατφόρμα Εξετάσεων Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών» και στο λογισμικό τηλεδιάσκεψης Zoom, που θα χρησιμοποιηθεί για επιτήρηση, στον ακόλουθο σύνδεσμο https://zoom.us/j/97542328249(αίθουσα Μ5) με το κινητό σας τηλέφωνο (smartphone) με ενεργή κάμερα, μικρόφωνο και ηχεία, τοποθετημένο σε κατάλληλη θέση, και θα περιμένετε να γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων σας.    

Ακολουθεί η ταυτοποίηση σας δείχνοντας στην κάμερα την ακαδημαϊκή σας ταυτότητα (ή άλλο επίσημο έγγραφο που περιέχει ονοματεπώνυμο και ευκρινή φωτογραφία, π.χ. αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.) και φυσικά το πρόσωπο σας. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο/η φοιτητής/τρια δεν έχει εγγραφεί, θα αποβάλλεται από την «αίθουσα» και δεν θα μπορεί να συμμετέχει στην εξέταση του μαθήματος.

Στη συνέχεια μπαίνετε στην Εξέταση του Μαθήματος που έχει δημιουργηθεί.

Όταν σας ειδοποιήσει ο διδάσκων, επιλέγετε την έναρξη της Εξέτασης (κουίζ).

Με το πέρας της εξέτασης ελέγχετε ότι έχετε υποβάλει τις απαντήσεις και αποσυνδέεστε από την «Πλατφόρμα Εξετάσεων Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών» και το λογισμικό τηλεδιάσκεψης Zoom.

Η συνεδρία της εξέτασης δεν θα καταγραφεί και απαγορεύεται η εγγραφή της συνεδρίας και από μέρους του φοιτητή/τριας.

Σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης θα είναι παρών και ένας επιτηρητής.

Στον Η/Υ που θα χρησιμοποιήσετε για τη συμμετοχή σας στην εξέταση του μαθήματος θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι μόνο με την «Πλατφόρμα Εξετάσεων Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών» και το μάθημα που γίνεται η εξέταση.

Καθ’ όλη την διάρκεια της εξέτασης θα πρέπει να βρίσκεστε στο δωμάτιο μόνοι σας και με κλειστή την πόρτα. Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι δεν θα εισέλθει κανείς άλλος στο δωμάτιο, ούτε κατά λάθος.

To κινητό τηλέφωνο (smartphone) που χρησιμοποιείται για την επιτήρηση θα πρέπει να τοποθετηθεί σε τέτοια θέση έτσι ώστε να φαίνονται καθαρά ο/η φοιτητής/τρια, το τραπέζι ή το γραφείο (και ότι υπάρχει πάνω σε αυτό) και η οθόνη του Η/Υ. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθηθούν πλήρως και χωρίς αντίρρηση οι οδηγίες του διδάσκοντα ή του επιτηρητή. Καθ’ όλη την διάρκεια της εξέτασης, το smartphoneπου χρησιμοποιείται για την επιτήρηση, πρέπει να είναι ανοικτό (ενεργή κάμερα, μικρόφωνο και ηχεία). Ο/η φοιτητής/τρια πρέπει να φροντίσει να απομακρυνθούν από τον χώρο αντικείμενα που τα θεωρεί «προσωπικά δεδομένα» και δεν επιθυμεί να φανούν στην κάμερα.

Αν κατά την διάρκεια της εξέτασης διαπιστωθεί από τον επιτηρητή ή τον διδάσκοντα ανάρμοστη συμπεριφορά από φοιτητή/τρια, όπως προσπάθεια αντιγραφής με οιονδήποτε τρόπο ή διατάραξη της εξεταστικής διαδικασίας, τότε ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία σύμφωνα με τον κανονισμό του Τμήματος.

Επιτρέπεται η χρήση βιβλίων και εκτυπωμένων σημειώσεων κατά τη διάρκεια της εξέτασης.  Επιπλέον, επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε μια λευκή κόλλα Α4, ένα στυλό και ένα υπολογιστή τσέπης (κομπιουτεράκι). Όλα τα επιτρεπόμενα είδη θα πρέπει να είναι συνέχεια στο οπτικό πεδίο της κάμερας.   

Πληροφορίες σχετικά με την ύλη εξετάσεων είναι διαθέσιμες στο eLearning του μαθήματος.

Επιπρόσθετες διευκρινήσεις για τη διαδικασία της εξέτασης δύναται να δοθούν από το διδάσκοντα με ανακοίνωση στο eLearning του μαθήματος λίγες μέρες πριν την εξέταση, καθώς και πριν την έναρξη της εξέτασης του μαθήματος. 

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή κάποιο άλλο ζήτημα, παρακαλώ να επικοινωνήσετε με το διδάσκοντα στο email: atgalanis@ihu.gr και στο τηλέφωνο 2321049217.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Γαλάνης

Κορυφή σελίδας